• 11 september 2019
  • leestijd 3 min.

Een BeCommerce keurmerk voor Greengiving.be

Sinds kort is Greengiving.be gecertificeerd met het BeCommerce keurmerk. Dit label geeft in het kort aan dat we een betrouwbare en veilige webshop zijn. BeCommerce is de Belgische tak van het Ecommerce Europe trustlabel, dat Europawijd veilig online winkelen garandeert en ervoor zorgt dat de regels overeenkomen. Ook dit trustlabel mag Greengiving.be dragen. Om concreet te maken wat dat nu betekent, leggen we in deze blog uit wat de gedragscode is waar we ons aan houden en wat je als consument dus van ons kunt verwachten.

De tien regels waar we ons aan (zullen) houden hebben alles te maken met veiligheid, betrouwbaarheid en privacy. Hier worden we op gecontroleerd, dus je kunt ervan op aan!

 

1. We zeggen wie we zijn

We geven je duidelijke informatie over onze identiteit, adres en hoe je op een handige manier contact met ons op kunt nemen (bijvoorbeeld e-mail, sociale media, telefoon) voordat je een bestelling plaatst. Deze informatie kun je zowel op onze website als in onze correspondentie vinden. 


2. Producten en diensten worden adequaat beschreven

Onze producten worden geleverd op basis van de beschrijving en de productfoto. Wij herinneren je aan het bestaan ​​van een wettelijke conformiteitsgarantie voor goederen.


3. We zijn duidelijk en transparant

We zijn transparant over ons aanbod en de prijs die je moet betalen voor onze diensten of onze producten voordat je het bestelproces ingaat. We brengen geen extra kosten in rekening voor diensten of producten tenzij je expliciet akkoord bent gegaan met deze aanvullende diensten of producten. Voordat je het contract sluit, zie je de definitieve prijzen, inclusief btw en verzendkosten.

 

4. We zorgen voor een soepel bestelproces

Wij zorgen voor een transparant, toegankelijk en gemakkelijk bestelproces dat de mogelijkheid heeft om je bestelling te controleren en eventueel te corrigeren voordat je definitief bestelt. We bevestigen altijd je bestelling en geven informatie over je bestelling en de voortgang ervan.

 

5. We communiceren onze contractvoorwaarden

We bieden eerlijke, gemakkelijk toegankelijke en transparante contractvoorwaarden in duidelijke taal die je rechten respecteren. Dit wordt op een logische manier gecommuniceerd, door ze op de homepagina van de website te zetten en ze mee te sturen met onze e-mails.

 

6. We bieden veilige betaalmethoden

Wij bieden transparante, handige, breed geaccepteerde en veilige betaalmethoden (betaling vooraf, betaling achteraf en iDeal).

 

7. We zorgen voor een goede en snelle bezorging

We gebruiken transparante, handige, algemeen geaccepteerde en veilige bezorgsystemen op basis van de informatie verstrekt tegen transparante prijzen. Wij leveren op de plaats en tijd zoals aangegeven op de website of zoals rechtstreeks is gecommuniceerd.

 

8. We verstrekken informatie over (herroepings)rechten

Voordat je het contract sluit, verstrekken we duidelijke en transparante informatie over je wettelijke rechten en plichten, je herroepingsrecht of de afwezigheid daarvan, de kosten om je herroepingsrecht te bewerkstelligen (zoals en indien vereist door EU-wetgeving) en, in geval je daarvan gebruik wilt maken, het standaard Europese herroepingsformulier. Wij zorgen voor een gemakkelijke en transparante retour en terugbetalingsprocedures.

 

9. Je kunt gemakkelijk contact opnemen

Je kunt altijd op een gemakkelijke en handige manier contact met ons opnemen. We hechten waarde aan een transparante en gemakkelijk toegankelijke klantenservice en klachtenbehandelingssysteem.

 

10. We respecteren je privacy

Wij beschermen je gegevens en zorgen voor een veilige webomgeving. Wij zijn transparant en informeren je over het verzamelen en verwerken van gegevens en de doeleinden waarvoor we ze gebruiken, inclusief informatie over het cookiebeleid. Gegevens worden verzameld om het contract uit te voeren en ons aanbod en jouw koopervaring verbeteren. Je gegevens worden verzameld in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming en privacy en, voor zover wettelijk vereist, alleen met je uitdrukkelijke toestemming.