Blogs

Greengiving wint de eerste prijs bij de .eu Web Awards! 21 nov. 2019

Greengiving.nl bestaat al 10 jaar, maar na een poosje merkten we dat de interesse in duurzame relatiegeschenken breder in Europa aanwezig was. En zo werd - naast Greengiving.nl, Greengiving.de en Greengiving.be - ook Greengiving.eu geboren. Voor de zesde editie van de .eu Web Awards was Greengiving.eu genomineerd als beste website in de categorie ‘Better World’. En we hebben gewonnen!

Lees meer 3 min.

MVO in de praktijk: hoe doe je dat succesvol? 10 okt. 2019

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: wie hoor je er niet over tegenwoordig? Het is een hot topic, maar dat maakt ook dat iedereen er een mening over heeft en je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Want hoe neem je als bedrijf je verantwoordelijkheid om MVO-proof te ondernemen en dat ook goed te communiceren zonder beschuldigd te worden van greenwashing? Daarom geven we een aantal tips die óf kostenbesparend zijn, of waarbij je de investering later dubbel en dwars terugverdient.

Lees meer 3 min.

Een BeCommerce keurmerk voor Greengiving.be 11 sep. 2019

Sinds kort is Greengiving.be gecertificeerd met het BeCommerce keurmerk. Dit label geeft in het kort aan dat we een betrouwbare en veilige webshop zijn. BeCommerce is de Belgische tak van het Ecommerce Europe trustlabel, dat Europawijd veilig online winkelen garandeert en ervoor zorgt dat de regels overeenkomen. Ook dit trustlabel mag Greengiving.be dragen. Om concreet te maken wat dat nu betekent, gaan we in deze blog uitleggen wat de gedragscode is waar we ons aan houden en wat u als consument dus van ons kunt verwachten.

Lees meer 3 min.

Shop de nieuwe Dopper Glass met logo bij Greengiving! 5 sep. 2019

De plasticsoep is niet alleen in oceanen te vinden, maar helaas ook in rivieren en kanalen dichtbij huis. Wat opvallend is over de microplastics die gevonden worden in zoetwater bronnen, is dat het hoogste percentage hiervan afkomstig is van plastic flessen. Laten we daar dus beginnen. Elke individuele verandering kan een verschil maken. Dopper komt dan ook met een opvallend duidelijk statement: we zullen niet rusten tot al onze wateren zo helder zijn als glas. En daarom: een glazen Dopper die deze boodschap uitdraagt. Lees snel verder!

Lees meer 3 min.

Het bijzondere verhaal achter je Retulp drinkfles 27 aug. 2019

Een mooie drinkfles kopen en tegelijkertijd plastic besparen én water doneren? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan het allemaal met de waterflessen van Retulp. Hoe? Dat gaan we je haarfijn uitleggen, zodat je hetzelfde kunt doen wanneer je zo'n mooie fles aan je relaties geeft. Lees snel verder om meer te weten te komen over wat de aankoop van een Retulp fles teweegbrengt en wat Mission Indisposable daarmee te maken heeft.

Lees meer 3 min.

Alles over katoenen tassen bedrukken 16 aug. 2019

Katoenen draagtassen waren altijd al populair, maar sinds het verbod op gratis plastic tasjes zijn ze helemaal niet meer aan te slepen. Katoenen tassen vormen namelijk hét duurzame, herbruikbare alternatief voor plastic wegwerptasjes. Het is dan ook niet voor niets dat bedrijven hier graag op inspelen door katoenen tasjes in te zetten als promotiemiddel op beurzen en evenementen en ze als goodiebag geven aan (potentiële) klanten en relaties. In deze blog vertellen we je alles over verschillende soorten tote bags en hun toepassingen.

Lees meer 3 min.

Back to work met een uitwisbaar Correctbook 13 aug. 2019

We doen natuurlijk het liefst zoveel mogelijk digitaal, maar soms is een notitieboekje gewoon erg handig om even snel wat op te schrijven. Voor de nieuwe generatie notitieboekjes wordt alleen geen gewoon papier gebruikt. Nee, de revolutionaire Correctbook is oneindig herbruikbaar dankzij de uitwisbare pagina’s. Het is vergelijkbaar met een whiteboard, maar dan met een schrijfervaring zoals op papier – de inkt vlekt bijvoorbeeld niet als je er overheen veegt. Lees snel verder voor alle voordelen van dit magische notitieboek!

Lees meer 3 min.

Toppers & Trends: wat wordt uw volgende relatiegeschenk? 23 jul. 2019

Vindt u het wel eens lastig om uit dat steeds groter wordende aanbod aan duurzame relatiegeschenken juist dat geschenk te kiezen dat past bij uw bedrijf? Dat is ook zeker niet makkelijk, dus daarom helpen we u graag een handje door onze topproducten, die vaak besteld worden en inmiddels Greengiving klassiekers zijn, naast vier trendproducten te plaatsen, die nieuw zijn in ons assortiment en waarmee u kunt inspelen op de laatste trends. In alle gevallen kunt u uw relaties of klanten een origineel geschenk aanbieden dat ook nog eens milieuvriendelijk is.

Lees meer 4 min.

Speel in op de vraag naar milieuvriendelijke producten 9 jul. 2019

Waarom duurzame relatiegeschenken, vraag je je misschien af? Misschien maak je je helemaal niet zo druk om het milieu (dat wordt dan wel de hoogste tijd), maar het loont tóch om voor duurzame geschenken te kiezen. Waarom? Heel simpel: de consument wil het en wanneer u voor eco-vriendelijke relatiegeschenken kiest, stijgt uw reputatie, zo blijkt uit onderzoek van Unilever.

Lees meer 3 min.

We zijn meer dan .nl.. en zijn zelfs genomineerd voor beste .eu website 18 jun. 2019

Greengiving.nl, dat is de website waar het allemaal mee begon. En nog steeds komt het grootste deel van onze omzet daar vandaan, oftewel, onze meeste klanten zijn Nederlands. Geweldig natuurlijk, maar inmiddels zijn er ook een aantal andere Europese landen waar we flink aan de weg timmeren. En nu zijn we zelfs genomineerd voor beste .eu website! Lees dus snel verder.

Lees meer 3 min.

Alles wat je moet weten over groeipapier 27 mei. 2019

Daar sta je dan, met je groeipapier in de hand. Je hebt het zojuist weggegeven aan je klanten en nu vragen ze van alles over het planten waar je geen idee van hebt. Of misschien heb je het gekregen van een relatie en vind je het een erg leuk idee, maar mis je de groene vingers. Geen probleem, wij helpen je uit de brand door precies te vertellen wat je moet doen om je groeipapier in een bloemenbed om te toveren.

Lees meer 4 min.

Dopper schoonmaken: in de vaatwasser ermee! 29 apr. 2019

De Dopper is en blijft enorm populair, waardoor bijna iedereen er wel een of zelfs meerdere heeft. En zoals met alles kan het gebeuren dat de Dopper vies wordt. De vraag is dan: hoe maak je ´m weer schoon? Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Je Dopper kan namelijk gewoon in de vaatwasser! Gelukkig maar, hoewel... er zijn een paar dingetjes waar je goed op moet letten.

Lees meer 3 min.

Hoe origineel: een kalender van groeipapier 29 okt. 2018

Kalenders gebruiken we een jaar en daarna zijn ze nutteloos. Dat kan natuurlijk anders. Daarom werden we enorm enthousiast toen we zagen dat er kalenders van groeipapier worden gemaakt. Dit goed uitgedachte concept is vooralsnog alleen in het Duits verkrijgbaar, maar we kunnen het niet laten om alvast te laten zien wat de kalender precies inhoudt. Ter inspiratie!

Lees meer 3 min.