• 19 maart 2019
  • leestijd 3 min.

Dag van de aarde: zorg voor de bij!

Op 22 april 2019 is het weer de dag van de aarde. Op deze dag wordt er namelijk internationaal aandacht besteed aan milieubehoud. Zo wordt er van alles en nog wat georganiseerd om ervoor te zorgen dat de zorg voor de aarde onder de aandacht komt van consumenten en bedrijven. In principe zouden we dus heel het assortiment van Greengiving onder de aandacht kunnen brengen, aangezien alle producten op een bepaalde manier het doel hebben om onze leefomgeving niet te belasten. Dit jaar willen we echter je aandacht vestigen op een belangrijk aspect van het behoud van de aarde: biodiversiteit.

Biodiversiteit

Bijen, vlinders en andere insecten worden namelijk bedreigd door een gebrek aan biodiversiteit. Dit is al jaren het geval, maar door de klimaatverandering wordt dit nog extra in de hand gewerkt. Wanneer bomen en struiken al in bloei staan terwijl er nog geen insecten zijn om ze te bevruchten, vormt dit een bedreiging voor het voortbestaan van diverse insecten zoals bijen. Hierdoor wordt er dit jaar op de dag van de aarde speciale aandacht gegeven aan de zaaiactie voor bijen en vlinders, door de Bijenstichting in het leven geroepen. Lokale organisaties, bedrijven en particulieren worden hierbij opgeroepen om bloemenzaadjes te planten. Met elkaar staan we zo sterk om ervoor te zorgen dat bijen en vlinders blijven voortbestaan!

 

Wat kunnen we doen?

Klinkt goed, maar hoe pakken we dat nu concreet aan? Een heel effectieve manier is om als bedrijf niet alleen samen met je personeel bloemen en planten te zaaien, maar om ook bijvoorbeeld zaadzakjes aan je relaties en klanten te geven. Zo kun je hen aansporen om zich in te zetten voor bijen en vlinders. Daarnaast hebben we natuurlijk ons groeipapier en allerlei andere leuke geschenken met bloembollen of bloemzaadjes. Per geschenk heb je de keuze uit diverse zaadjes, waarbij de ene meer insecten aantrekt dan de ander. Op deze pagina van de vlinderstichting kun je checken of er bijen en vlinders op de bloemenzaden afkomen.

 

Effectief

Naast dat je insecten steunt, kun je al deze producten ook nog eens bedrukken met tekst of logo, waardoor je op een effectieve manier reclame kunt maken. Dat wordt zeker gewaardeerd door klanten en relaties! En lukt het niet om een goede keuze te maken? Dan helpen we je daar natuurlijk graag bij.