• 30 mei 2022
  • leestijd 3 min.

Greengiving is opnieuw MVO-gecertificeerd

Een aantal weken geleden kwam de inspecteur van MVO Keurmerk langs voor de jaarlijkse MVO-toetsing. Onlangs kwam hij weer langs, deze keer mét de certificaten! Al voor het vierde jaar op rij is Greengiving gecertificeerd voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Daarnaast ontvingen we dit jaar een certificaat voor de berekening van onze CO2-footprint.

Jaarlijks wordt Greengiving onafhankelijk gekeurd door Keurmerk Nederland. Bij deze controle kijkt een inspecteur of er voldaan is aan de eisen van het MVO-keurmerk conform ISO 26000. Inmiddels zijn we al vier jaar op rij gekeurd én goedgekeurd!

 

MVO-certificaat niveau zilver 

De inspecteur ging in gesprek met onze collega's Florus, Jeanine en Laura. Tijdens dit gesprek kwamen vier onderdelen aan de orde: Algemeen (AVG, bedrijfsgegevens, MVO-beleidsverklaring etc.), People, Planet en Profit. Voor elk onderdeel zijn er criteria opgesteld waaraan je moet voldoen om een bepaald niveau te behalen. In het onlangs vernieuwde toetsingssysteem kun je drie niveaus behalen: Brons, Zilver en Goud. Omdat we dit jaar actief aan de slag zijn gegaan met de Sustainable Development Goals en de berekening van onze CO2-footprint, behaalden we niveau zilver. 

 

Greengiving & MVO 

“Wat opvalt is dat MVO in de genen van het bedrijf zit, niet alleen van de directeur, maar ook van het personeel. Daardoor zijn veel zaken voor het bedrijf vanzelfsprekend, terwijl ze wel degelijk een maatschappelijk karakter hebben. Dat is een compliment waard!” 

Dit compliment van de inspecteur steken we natuurlijk graag in onze zak! Het onderstreept dat we MVO belangrijk vinden. Niet alleen wat betreft ons assortiment, maar ook als het gaat over de manier waarop we ondernemen. Op onze pagina over MVO lees je meer over de stappen die we zetten.

 

   

 

Nieuw: bijdrage aan Sustainable Development Goals 

Dit jaar zat er een extra onderdeel in de toetsing, namelijk de Sustainable Development Goals van de VN. Deze 17 ontwikkelingsdoelen vormen een stappenplan voor een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld in 2030. Greengiving wil hier graag een bijdrage aan leveren. Hoewel we realiseren dat onze bijdrage klein en bescheiden is, kunnen we op onze manier toch een beetje impact maken. Van de 17 doelen hebben we de 4 meest relevante uitgekozen: 

  • SDG 6: Schoon water en sanitair (people) 

  • SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie (planet) 

  • SDG 15: Leven op het land (planet) 

  • SDG 8: Waardig werk en economische groei (profit) 

Wil je weten hoe je met relatiegeschenken bijdraagt aan de SDG's? Lees het hier

 

Nieuw: berekening CO2-impact 

Ook nieuw dit jaar was de berekening van onze CO2-footprint. Helaas stoten wij ook CO2 uit, daar kunnen we niet omheen. Maar je kunt er pas gericht mee aan de slag als je inzichtelijk hebt waar je uitstoot vandaan komt. Daarom hebben we een aantal berekeningen gemaakt en vervolgens doelstellingen geformuleerd. Je kunt meer hierover lezen onze de speciale pagina over CO2.

We richten ons op 3 pijlers: hergebruiken, recyclen en reduceren. En voor de onderdelen waar we op dit moment (nog) niet kunnen verminderen, compenseren we.