• 10 december 2018
  • leestijd 3 min.

Origineel geboortekaartje van groeipapier

Groeipapier als origineel geboortekaartje is een heel goed idee! Tegenwoordig willen we allemaal iets origineels en houden we steeds meer rekening met duurzaamheid en het milieu. Heb jij al weleens een geboortekaartje van groeipapier gezien?

Wat is groeipapier?

Groeipapier is een origineel groen product dat ook wel zaadpapier wordt genoemd. Het papier bestaat uit twee lagen met zaadjes ertussen. Als het in de grond wordt gestopt, ontkiemen de zaadjes en groeien er prachtige bloemen. Het leuke is dat je groeipapier kunt laten bedrukken met je eigen ontwerp. Bijvoorbeeld een aankondiging, welkomst- of bedankboodschap. Het groeipapier is zo stevig als een kaart (120 of 200 gr. per m2). Heel geschikt voor bedrijven die een originele mailing willen versturen, maar net zo geschikt voor trouwkaarten of geboortekaartjes! De meeste mensen doen namelijk niks meer met een geboortekaartje, en met een groeipapier kaartje laat je je boodschap letterlijk bloeien. Je kunt kiezen uit verschillende zaadsoorten. Wil je weten wanneer je het beste voor welke zaadsoort kunt kiezen? Bekijk dan onze zaaikalender.

 

Hoe laat je een groeipapier kaart bloeien?

  1. Leg het groeipapier op de aarde in de tuin of binnen in een bloempot.
  2. Dek het af met wat aarde en maak het iedere dag vochtig.
  3. Na ruim een week zie je de eerste zaadjes ontkiemen
  4. Bij goede verzorging staat na verloop van tijd het hele groeipapier vol met jonge plantjes die uitgroeien tot een prachtige mix van zomerbloemen!

Groeipapier bedrukken

Groeipapier kaarten kun je vanaf 100 stuks bestellen. Zet dus letterlijk de bloemetjes buiten met jullie mooie geboortekaartje van groeipapier! Deze leuke en originele geboorteaankondiging op groeipapier is zeker iets wat mensen zullen bewaren en gebruiken. Doe daarom inspiratie op voor het bedrukken van groeipapier. Kom je er niet uit? Dan helpen wij je graag.

 

 

Dit artikel hebben we geschreven in samenwerking met Babycursus.com. Zij geven zwangere stellen in deze unieke zwangerschapscursus bruikbare en praktijkgerichte oplossingen zodat je goed voorbereid bent op de bevalling, de komst van een baby en het ouderschap. Ze geven je álle informatie zoals pijnvrij bevallen en onder andere informatie over originele geboorte aankondigingen met voorbeelden en hoe je je baby voor het 2e jaar zindelijk hebt! Je bespaart dan al het 3e en 4e jaar voor minimaal 650 euro aan luiers! Bekijk hier de complete cursusinhoud. Er is altijd wel een Babycursus bij jou in de buurt want ze geven les door heel Nederland. Het allerleukste? Je ontvangt een leuke goodiebag met allemaal interessante producten, waaronder ook die van Greengiving!