• 2 oktober 2023
  • leestijd 5 min.

Uitwisbare notitieboekjes van Correctbook, Bambook en MOYU: dit zijn de verschillen

Het assortiment uitwisbare notitieboekjes breidt langzaam maar zeker uit. We begonnen met de boekjes van Correctbook, daarna kwamen de Bambooks en onlangs hebben we de notitieboekjes van MOYU toegevoegd. De grote gemene deler is natuurlijk het feit dat ze uitwisbaar zijn en daarmee papierverspilling tegengaan. Maar waarin verschillen de boekjes van elkaar? We hebben de proef op de som genomen en de uitkomsten op een rijtje gezet.

Waarom uitwisbare notitieboekjes? 

Notitieboekjes zijn nog altijd erg populair als geschenk of giveaway. Niet gek, want ze zijn ontzettend handig om snel iets te noteren tijdens vergaderingen, congressen of als je aan het werk bent. Schrijven zorgt er bovendien voor dat je dingen beter onthoudt. Anders gezegd: ‘the pen is mightier than the keyboard’. Nu is natuurlijk de hamvraag: waarom zou je kiezen voor een uitwisbaar notitieboekje?

 

Het nadeel van standaard notitieboekjes is dat deze slechts één keer gebruikt kunnen worden. Je hebt dus steeds weer een nieuw boekje met nieuw papier nodig. Met een uitwisbaar notitieboekje is dat (voorlopig) verleden tijd. Doordat de boekjes uitwisbaar zijn, kun je ze eindeloos hergebruiken. En dat betekent minder papierverspilling, minder bomenkap en meer positieve impact.

 

Laat uitwisbare notitieboekjes bedrukken en geef deze stijlvolle ‘lange-termijn-boekjes' cadeau aan je personeel of relaties. Daarmee laat je zien dat duurzaamheid en herbruikbaarheid voor jou en je organisatie van belang zijn, ook als het gaat over relatiegeschenken.

 

Last but not least: hoe langer zo'n boekje meegaat, hoe langer jouw bedrijf of organisatie in beeld blijft!

 

 

Bambook vs Correctbook vs MOYU

Voordat je een uitwisbaar notitieboekje koopt, wil je natuurlijk weten welke opties er zijn en welk boekje het beste bij jouw wensen past. Bij Greengiving kun je kiezen uit de merken Bambook, Correctbook en MOYU, die allemaal weer verschillende versies hebben. Het is natuurlijk fijn dat er wat te kiezen valt, maar om een goede keuze te kunnen maken moet je wel weten wat de verschillen zijn. Daar helpen we je graag bij.

 

In onderstaande tabel hebben we de verschillen naast elkaar gezet. Je ziet dus direct wat de specificaties van het ene merk zijn ten opzichte van het andere merk.

 

 

Bambook 

Correctbook  

MOYU 

Materiaal cover 

Bamboe of FSC-gecertificeerd karton 

Gelamineerd papier

Karton 

Materiaal pagina's 

Whiteboard papier 

Whiteboard papier 

Steenpapier 

Aantal bladen/vellen 

 

20 

20 

18 (40 in de luxe versie) 

Formaat 

A4, A5, of A6 

A4, A5, A6 of pocket  

A5 en A5 luxe 

Inclusief pen 

Ja 

Ja 

Ja 

Inclusief doekje 

Nee 

Ja 

Ja 

Speciale app 

Ja 

Ja 

Nee 

Per verkocht product... 

… wordt 1 boom geplant 

… heeft één kind in een ontwikkelingsgebied toegang tot uitwisbaar schrijfmateriaal voor een periode van 3 maanden 

… wordt 1 boom geplant 

Ontwerp van pagina's 

Keuze uit 7 opties, o.a. gelinieerd, to-do-list, dotted, geruit 

Keuze uit o.a. blanco, lijntjes, ruitjes of puntjes 

A5: gelinieerd 

A5 luxe: 6 verschillende designs 

Elastieken band 

Ja 

Nee 

Nee 

Minimaal aantal 

50 

25 

50 

Bedrukking 

Softcover: full colour eigen ontwerp 

Hardcover: gravering van logo, tekst of naam 

Full colour eigen ontwerp, voor- en achterkant 

Full colour eigen ontwerp, voor- en achterkant 

Gemaakt in... 

Nederland, in sociale werkplaats in Ede 

Nederland, deels in sociale werkplaats in Den Bosch 

Het steenpapier wordt in Taiwan gemaakt, de boekjes worden in Nederland bedrukt door één van de groenste drukkerijen ter wereld 

 

 

Eindeloos schrijven, scannen en wissen

Nu gaan we wat dieper in op de verschillen in gebruik. Alle uitwisbare notitieboekjes werken volgens hetzelfde principe van schrijven, scannen en wissen. Deze drie stappen kun je eindeloos herhalen, alhoewel er bij MOYU een grens van gemiddeld 500x wordt aangegeven. Een exacte berekening hebben we niet, maar daarmee bespaar je in ieder geval een hele hoop niet-uitwisbare notitieboekjes.

 

        

 

Schrijven

De Bambook pagina's hebben een gladde, glanzende look-and-feel. Dat geldt ook voor de Correctbook pagina's, maar die voelen wat stugger en zijn wat minder glad. Hierdoor lijkt het meer alsof je op echt papier schrijft. De MOYU steenpapier-pagina's spannen wat dat betreft de kroon. Die zijn het meest stroef en ze komen qua schrijfervaring het dichtst bij schrijven op echt papier.

 

De pen van MOYU is wit, van Bambook zwart en die van Correctbook lichtblauw met een zwarte dop. De MOYU pen oogt wat luxer dan de andere twee en is gevuld met speciale Frixion inkt. In alle gevallen droogt de inkt al binnen een paar seconden. Je moet wel steeds goed de dop op de pen doen, anders droogt de pen uit.

 

Goed om te weten: ook voor linkshandigen werkt het schrijven in deze uitwisbare boekjes prima, zeker als je het boekje een beetje schuin houdt.

 

Scannen

Zowel Bambook als Correctbook hebben een eigen app die je in de App Store en Google Play Store kunt downloaden. De Bambook app kun je koppelen aan GoogleDrive, OneDrive en Dropbox. Je slaat je notities dus gelijk goed op. In de Correctbook app kun je notities delen met andere apps zoals WhatsApp, Dropbox en Outlook.

 

Voor het scannen van de notities in een MOYU boekje is er (nog) geen speciale app. Je kunt daarvoor gewoon je eigen favoriete scan-app gebruiken.

 

Wissen & schoonmaken 

Alle pennen hebben een gummetje op de achterkant. Dat werkt prima als je snel iets wilt wegvegen of corrigeren. Staan de notities al wat langer op de pagina, dan moet je meer druk uitoefenen om het goed uitgeveegd te krijgen. Uiteindelijk geldt voor alle notitieboekjes: wissen met een vochtig doekje werkt het beste én het snelste.

 

Bij Correctbook en MOYU zit er standaard een microvezel doekje bij die je ook kunt wassen. In de Bambook shop kun je een speciaal schoonmaakset voor bij het notitieboekje bestellen, maar je kunt ook gewoon een eigen schoonmaakdoekje gebruiken.

 

 

Merken met een missie

In bovenstaande tabel kun je zien dat elk van deze merken zich op geheel eigen wijze inzet voor een betere planeet. Wil je meer over deze merken ontdekken? Klik op onderstaande afbeeldingen om het merkverhaal van Bambook, Correctbook en MOYU te lezen.

 

      

 

 

Uitwisbare notitieboekjes bedrukken

Het mooie aan deze notitieboekjes is dat je ze full colour kunt laten bedrukken met je eigen ontwerp, op zowel de voor- als achterkant (de hardcover Bambook uitgezonderd). Alle ruimte dus om je creativiteit en je boodschap kwijt te kunnen, op een manier die bij jouw bedrijf en huisstijl past! Hieronder zie je een aantal voorbeelden: 

 

                

 

Via onderstaande links kom je terecht bij de productpagina's van de meest populaire uitwisbare notitieboekjes. Daar vind je alle informatie over het product en de bedrukkingsopties. 

 

 

En nu? 

Je wilt natuurlijk graag weten welk boekje volgens ons het beste uit de test komt. Daar kunnen we kort over zijn: het beste boekje is er niet. Het ligt er namelijk helemaal aan wat je wensen zijn en wat je het meest belangrijk vindt. Gaat je voorkeur uit naar een wat luxer boekje? Dan raden we de hardcover Bambook of de MOYU notitieboek luxe aan. Vind je een natuurlijke schrijfervaring belangrijk? Dan kun je het beste voor een MOYU boekje gaan. Wil je de inhoud van het notitieboekje zelf samenstellen? Dan is Bambook the place to go. Qua duurzaamheid hebben alle merken een goed verhaal, dus daarvoor kun je je het beste inlezen en beslissen wat je het meeste aanspreekt.

 

Wil je (een van de) boekjes zelf testen? Vraag dan een sample aan. Daarvoor rekenen we een vergoeding, maar deze wordt gecrediteerd zodra je een bestelling plaatst.

 

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog volledig uitgerust om een keuze te maken. Als je nog vragen hebt, kun je uiteraard contact met ons opnemen. We helpen je graag met uitwisbare notitieboekjes die helemaal aansluiten bij jouw wensen.