• 2 oktober 2023
  • leestijd 4 min.

Collega's Joanne, Mariëlle en Marian over hun baan bij Greengiving

Hoe is het eigenlijk om bij Greengiving te werken? We kunnen dat omschrijven in onze vacatureteksten, maar we kunnen dat natuurlijk nog veel beter vragen aan onze collega's. Tijd voor een vragenrondje met Joanne, Mariëlle en Marian. Alle drie zijn zij onderdeel van team orderverwerking. Samen met Linsey, die momenteel met zwangerschapsverlof is, verwerken zij alle orders. Dat betekent proeven maken, contact houden met klanten en de verzending regelen. Marian is onze ervaren orderverwerker en werkt inmiddels 6 jaar bij Greengiving. Joanne werkt inmiddels alweer 2,5 jaar bij ons en Mariëlle is met 6 maanden onze nieuwste aanwinst.

Orders verwerken van A tot Z

Joanne, Mariëlle en Marian zijn elke dag druk met de verwerking van onze duurzame producten."Als orderverwerker ben je verantwoordelijk voor het maken van drukproeven, het contact houden met klanten, het inkopen van de producten, het maken van drukbestanden en de verzending van de orders. Iedereen heeft zijn eigen categorieën waar diegene verantwoordelijk voor is, hierdoor is er ook altijd maar één aanspreekpunt voor de klant", vertelt Joanne. Mariëlle: ''Ja, dus eigenlijk ben je vanaf het moment dat er een order binnenkomt verantwoordelijk voor het gehele proces". "Naast de vaste taken helpen we ook wel eens achter in het magazijn. Onze dag is nooit hetzelfde en er gebeurt heel veel. En dat maakt het leuk'', vertelt Marian.

 

Mariëlle: ''Ik denk dat je als orderverwerker ook wel het meeste contact hebt, zowel binnen het team als met klanten. Zowel voor- als achteraf. Dat maakt het echt heel leuk''. Marian vind het vooral heel erg leuk om met Illustrator bezig te zijn, en dan vooral als opdrachten niet standaard zijn. Daarnaast zijn ze het er alle drie over eens dat het leuk is om samen met de klant tot een mooi resultaat te komen en in het gehele proces betrokken te zijn en alles van A tot Z te regelen. Prettig geregeld, nietwaar?

Werken in het Greengiving team

Marian, Joanne als Mariëlle werken inmiddels alweer een tijdje bij Greengiving. Wat maakt dat zo leuk? Joanne: "Ik vind het vooral een heel leuk team". Mariëlle: "Een jong team ook. Daarnaast is er heel veel afwisseling en heb je met iedereen contact''. Marian vind vooral de groei die Greengiving de afgelopen jaren heeft doorgemaakt heel erg mooi om te zien. Marian: ''Ik zit hier natuurlijk al 6 jaar en er verandert gewoon heel veel. Dan heb ik het bijvoorbeeld over onze nieuwe machines en de groei van het team en productassortiment. Maar ook op het gebied van duurzaamheid hebben we echt enorme stappen gezet. Het bedrijf is écht in beweging en die veranderingen maken het als orderverwerker ook heel leuk''. Daarnaast is Marian ook heel erg blij met haar werkgever. Marian:''Ik zou iedereen zo'n werkgever gunnen!''. Mariëlle: ''Ook de producten die we verkopen zijn heel leuk, je hebt er écht wat aan. Dat maakt het ook leuk om ermee bezig te zijn!''.

Favoriete product

Inmiddels bestaat het Greengiving assortiment uit meer dan 1400 producten. Wat is de grote favoriet van onze collega's? Als je de teampagina hebt gelezen, zal het je vast niet verbazen dat Marian gelijk de repen van Tony's Chocolonely opgooide ;-) (zie teampagina). Marian: ''Nee, als ik écht heel serieus mijn favoriete product moet kiezen, dan is dat toch echt wel de Dopper Insulated. De Dopper insulated heeft een veel chiquere uitstraling dan de Dopper Original en ik heb er gewoon heel veel plezier van''. Voor Mariëlle zijn de boomgeschenken echt wel favoriet en Joanne vindt vooral de geschenkpakketten leuk!