• 9 maart 2020
  • leestijd 2 min.

De hercertificering van ons MVO-beleid

Vorig jaar zijn we voor de eerste keer gekeurd op ons MVO-beleid en hebben we daarvoor het keurmerk in de wacht gesleept. Hebben betekent hier alleen geen houden, want ieder jaar wordt er aan de hand van een lijst criteria bepaald of we opnieuw worden gecertificeerd. Pas kwam er weer een inspecteur van Keurmerk Nederland langs om te bepalen of we niet alleen duurzaam inspireren, maar zelf ook duurzaam doen en zijn. Gelukkig was de uitslag positief: we mogen ons keurmerk conform ISO 26000 behouden!

We zijn ons bewust van onze groene voorbeeldfunctie en doen er alles aan om ons bedrijf zo duurzaam mogelijk te laten zijn. Dit is waarom we vorig jaar voor het eerst een MVO-certificering aanvroegen en dit nu weer lieten vernieuwen. We werden verrast met een prachtige score, waar we ons duurzaam handelen mee mogen onderstrepen. Zo konden we aantonen dat de CO2-uitstoot fors is verminderd ten opzichte van vorig jaar. Verder worden er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingeschakeld bij inpakwerkzaamheden, en bovendien is de inventaris in een steeds grotere mate vergroend.

 

Maar dat is nog niet alles. We zijn namelijk de samenwerking aangegaan met het MVO-keurmerk, waardoor dit keurmerk voortaan alleen nog wordt uitgereikt op groeipapier. Greengiving was de eerste die een prachtig exemplaar kreeg op het zaadjespapier. Omdat de certificaat na een jaar weer moet worden vernieuwd, kan dan het oude certificaat onder de grond worden gestopt en komt het tot bloei. Een prachtig overblijfsel van een duurzame prijs!