• 29 maart 2022
  • leestijd 3 min.

Duurzame katoenen tassen voor Athenaeum Boekhandel

In onze webshop vind je meer dan 1200 duurzame geschenken die bedrukt kunnen worden. Maar, waarvoor worden ze eigenlijk ingezet? Dat kunnen we natuurlijk het beste aan onze klanten vragen. Vandaag het verhaal van Boekhandel Athenaeum uit Amsterdam.

Athenaeum Boekhandel bestaat al sinds 1966 en heeft vier vestigingen in hartje Amsterdam en eentje in Haarlem. Bij de boekhandels kun je terecht voor een breed assortiment aan boeken in verschillende talen. Daarnaast is Athenaeum druk met boekpresentaties, signeersessies, podcasts en tal van andere activiteiten rondom boeken, tijdschriften en schrijvers. Op zoek naar leestips? Daarvoor ben je bij Athenaeum ook aan het juiste adres: de verkopers hebben veel vakkennis en leeservaring en kunnen je zeker van goede tips voorzien.

 

Katoenen tas: alternatief voor de plastic tas 

Al een aantal jaar kiezen ze bij Athenaeum voor de ecru katoenen tassen van Greengiving. “We geven de tassen weg bij speciale gelegenheden, zoals de opening van een nieuwe vestiging, bij de start van het nieuwe studiejaar of tijdens de Boekenweek. Ter gelegenheid van ons 55-jarig jubileum hebben we ook een tas laten maken. Daarnaast bieden we de tassen aan als alternatief voor een plastic tas voor klanten die geen tas bij zich hebben. Klanten die spontaan, zonder dat ze het van plan waren, met een stapel boeken bij de kassa staan.” 

 

Bewuste keuze voor duurzaamheid 

Voor Athenaeum zijn de katoenen tassen een bewuste keuze. “We willen minder plastic tassen verspreiden en onze klanten een tas aanbieden die ze heel vaak kunnen hergebruiken.” Ook op andere fronten is Athenaeum bezig met duurzaamheid. “Onze bedrijfsauto wordt dit jaar vervangen door een elektrische variant. Daarnaast staan er verbouwingen in de planning waarbij duurzaamheid (dubbel glas en andere vormen van isolatie, gasloos etc.) een belangrijke rol speelt.”

 

Zoeken naar duurzame linnen tassen 

Hoe is Atheneaum bij Greengiving terechtgekomen? “We waren op zoek naar duurzame linnen tassen, dus hebben we daarop gegoogled en toen kwamen we bij Greengiving uit. Daar zijn we blij mee, want qua service en levering zijn we dik tevreden. De communicatie is snel en goed, dus dat is heel fijn!” Nou, dat compliment steken we natuurlijk graag in onze zak. Fijn om te horen dat klanten zo tevreden zijn. Uiteraard helpen we Athenaeum de volgende keer graag weer met hun bedrukte tassen!

 

Ook katoenen tassen met je logo of ontwerp laten bedrukken? Neem gerust contact op. We denken graag mee over de mogelijkheden voor je bedrijf of organisatie.