• 1 februari 2022
  • leestijd 4 min.

Nieuw: unieke collectie met producten van gerecycled katoen en RPET

600, 800 of zelfs 1200 liter water besparen met je relatiegeschenk? Dat kan met een aantal nieuwe producten die we aan ons assortiment hebben toegevoegd. Deze producten zijn gemaakt van gerecycled katoen of gerecycled PET. Hierdoor wordt bij de productie enorm veel water bespaard. Aan de stof is bovendien een speciale tracer toegevoegd, waarmee de claims over gerecycled materiaal en waterbesparing geverifieerd kunnen worden. Zo weet je dus 100% zeker dat je een écht duurzaam product in handen hebt!

Textielknipsels verwerkt tot gerecycled katoen

De tassen in deze bijzondere collectie zijn gemaakt van gerecycled katoen of canvas. Het katoen bestaat uit pre-consumer waste, dat zijn de knipsels van bijv. kleding of andere items uit de textielindustrie. Het is dus materiaal dat eigenlijk weggegooid zou worden. Door het te verzamelen en te verwerken tot nieuw garen, kan er weer een mooi nieuw product van gemaakt worden. Op die manier wordt enorm veel water bespaard, omdat er geen nieuw katoen voor verbouwd hoeft te worden. Met een shopper, rugzak of pet van gerecycled katoen maak je dus een positieve impact.

 

Plastic flesjes verwerkt tot gerecycled PET

In deze collectie producten die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. Bijvoorbeeld deze opvouwbare shopper, basic toilettas of paraplu. Bij elk product staat aangegeven hoeveel plastic flesjes gerecycled zijn. PET is de afkorting voor polyethyleentereftalaat. Dit is een polyester dat gebruikt wordt voor flesjes en andere verpakkingen. Helaas leidt dit tot veel plastic (zwerf)afval. Door het te recyclen kan dit afval verwerkt worden tot een mooi nieuw product.

 

Innovatieve tracer en blockchain om claims te verifiëren

Bij duurzame producten worden vaak claims gemaakt over de gebruikte materialen. Maar hoe kun je daar 100% zeker van zijn? Bij de producten in deze collectie zijn aan het garen speciale tracer deeltjes toegevoegd. Vervolgens wordt er een digitale kopie van het garen (incl. certificaat) in blockchain vastgelegd, zodat altijd te controleren is dat er sprake is van gerecycled materiaal. Met deze innovatieve technologie voorkom je dus greenwashing (een product duurzamer voorstellen dan het daadwerkelijk is).

 

Bespaar liters water én doneer aan water.org

Het gebruik van gerecyclede materialen bespaart honderden liters water bij de productie. Bij elk product is specifiek aangegeven hoeveel liter water bespaard is. Deze tas van gerecycled katoen bespaart bijvoorbeeld wel 1200 liter water in vergelijking met een standaard katoenen tas. Bovendien wordt voor elk product in deze collectie 2% van de opbrengst gedoneerd aan water.org. Dit is een wereldwijde non-profit organisatie die zich inzet om (drink-)water en hygiëne beschikbaar te maken. 

 

Met deze bijzondere producten van gerecycled katoen en gerecycled PET vertel je dus een duurzaam, controleerbaar verhaal. Perfect om je bedrijf op een duurzame manier te promoten en je klanten, medewerkers of relaties te verrassen met een bijzonder geschenk!