• 30 oktober 2023
  • leestijd 2 min.

Verklein uw ecologische voetafdruk! Welke ecologische impact heeft het gebruik van Doppers?

Gebruikt u dagelijks uw Dopper? Dan doet u misschien meer goeds dan dat u doorhebt. De impact van een Dopper gaat verder dan het uit de weg gaan van tijdelijke plastic flesjes. Wij leggen hier beter uit op welke manier u uw ecologische voetafdruk verkleint! En waarom het dus nog mooier is, als u die van een ander ook kunt verkleinen door het cadeau geven van deze herbruikbare drinkfles.

Vermindering van plastic afval

Door herbruikbare Doppers te gebruiken in plaats van wegwerpflessen, helpt u de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Plastic wegwerpflessen zijn een aanzienlijke bron van milieuvervuiling en door ze te vervangen door een herbruikbare fles, draagt u bij aan de vermindering van plastic afval in stortplaatsen en waterwegen.

 

 

Energiebesparing

Voor de productie van plastic wegwerpflessen worden veel aardolie en energie gebruikt, wat leidt tot de uitstoot van broeikasgassen. Herbruikbare Doppers hebben een langere levensduur en verminderen de behoefte aan constante productie en transport van wegwerpflessen.

 

Waterbesparing

De productie van plastic flessen vereist aanzienlijke hoeveelheden water. Door herbruikbare flessen te gebruiken, vermindert u de vraag naar nieuwe plastic flessen, wat kan bijdragen aan waterbesparing.

 

Bewustwording

Doppers en vergelijkbare herbruikbare waterflessen dragen bij aan bewustwording over het probleem van plasticvervuiling en het belang van duurzaamheid. Dit kan leiden tot positieve gedragsveranderingen en maken consumenten bereid om andere milieuvriendelijke gewoonten aan te nemen.

 

Bovendien promoot Dopper duurzaamheid en bewustwording over plasticvervuiling en waterbehoud, en ze nemen actief deel aan schoonwaterprojecten en milieubehoudsinitiatieven, wat hun toewijding aan een duurzamere wereld benadrukt!

 

Milieuvriendelijke materialen

Dopper-flessen zijn gemaakt van duurzame materialen. Het materiaal van de Dopper-flessen is zachter voor het milieu dankzij de volgende kenmerken:

  1. BPA-vrij

    Dopper-flessen zijn vrij van Bisfenol A (BPA), een potentieel schadelijke chemische stof die in sommige kunststoffen wordt gevonden. Het vermijden van BPA is belangrijk voor zowel uw eigen gezondheid, als voor het milieu.
  2. Food Grade Materialen

    Dopper gebruikt voedselveilige materialen die geschikt zijn voor het bewaren van dranken. Deze materialen zijn veilig voor consumptie en voldoen aan internationale normen voor voedselveiligheid. Zo hoeft u, u geen zorgen te maken over schadelijke stoffen die in uw drinken terechtkomen!
  3. Duurzame kunststof

    De Dopper-flessen zijn gemaakt van duurzame kunststof, meestal polypropyleen (PP) voor het fleslichaam, en Tritan™ voor de tuit en de schroefdop. Deze materialen zijn slijtvast en bestand tegen krassen, waardoor de Dopper lekker lang meegaat.
  4. Herbruikbaar

    Het belangrijkste duurzaamheidsaspect van Dopper-flessen is dat ze ontworpen zijn om herhaaldelijk te worden gebruikt. De Dopper-flessen zijn ook ontstaan vanuit dit idee: een herbruikbare fles om de vele weggooi plastic flesjes tegen te gaan. Dit helpt bij het verminderen van de milieueffecten van de plastic productie en het verminderen van afval.
     


 

Het geven van een groen cadeautje

Hoeveel plastic flesjes u per jaar bespaard door het gebruik van een Dopper-fles ligt natuurlijk helemaal aan hoe vaak je deze gebruikt. Maar het is een mooi begin van het verkleinen van je ecologische voetafdruk! Geeft u een mooie Dopper als cadeau, dan verspreid u deze goede gewoonte op een leuke manier. Bij Greengiving kunt u hem zelfs helemaal personaliseren door een logo, naam of boodschap op te laten printen. Dat maakt het al helemaal een waardevol cadeautje. Wilt u meer weten over de onze collectie Doppers of de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Zo kunt u met Greengiving niet alleen jouw ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook die van een ander.