• 8 maart 2022
  • leestijd 4 min.

Job en Laura over hun baan bij Greengiving

Hoe is het eigenlijk om bij Greengiving te werken? We kunnen dat omschrijven in onze vacatureteksten, maar we kunnen dat natuurlijk nog veel beter vragen aan onze collega's. Tijd voor een vragenrondje met Job en Laura. Job is 'kartrekker’ van het verkoopteam en Laura is ‘vliegende kiep’ tussen het verkoopteam en team productbeheer. Laura werkt ruim twee jaar bij Greengiving, en Job vierde deze maand dat hij alweer vijf jaar bij ons werkt.

Klanten adviseren en ontzorgen 

Job en Laura zijn elke dag druk met de verkoop van onze duurzame producten. “We zijn vooral bezig om klanten via de mail of telefoon te helpen. Klanten hebben bijvoorbeeld vragen over een product of offerte, of ze willen graag advies over een mooi geschenk om uit te delen. En juist dat adviseren is erg leuk”, vertelt Laura. “Het is gaaf om samen met de klant tot een mooi resultaat te komen. En als klanten tevreden zijn over de service en levering en een volgende keer weer terugkomen, dan is dat natuurlijk helemaal leuk.”

 

Job: “Het mooiste is als je de klant kunt ontzorgen en een vaste relatie kunt opbouwen. Naast de verkooptaken helpen we ook wel eens achter in het magazijn of ondersteunen we bij de orderverwerking. Onze dag is nooit hetzelfde, het is een dynamische plek waar veel gebeurt. En dat maakt het leuk".

 

Werken in het Greengiving team

Beiden werken inmiddels alweer een tijdje bij Greengiving. Wat maakt dat zo leuk? Laura: "Je hebt leuk en makkelijk contact met collega's. Ook al zijn er verschillende teams, ze zijn toch niet helemaal gescheiden. Je spreekt iedereen en kunt makkelijk en snel overleggen.” Voor Job zijn de korte lijntjes en de informele sfeer grote pluspunten. Het is allemaal niet heel officieel :). “Ook de afwisseling in het werk vind ik top, bijvoorbeeld even in het magazijn werken, pakketjes wegbrengen, klanten bezoeken. Het is echt nooit saai. Uiteraard dragen de kantooruitjes, tafelvoetbalcompetities en vrijdagmiddagborrels met spelletjes daar ook aan bij.”

 

Op 1 maart vierde Job z'n vijfjarig werkjubileum bij Greengiving, een feestelijk moment. Hoe kijkt hij terug op deze periode? “Het is leuk om te zien dat Greengiving zo groeit en ontwikkelt. We zijn verhuisd naar een prachtig kantoor, het team is enorm gegroeid en we doen nu steeds meer dingen zelf, zoals het bedrukken van Doppers en pennen. Er komen steeds meer taken bij en er is volop ruimte om actief mee te denken over strategie en ontwikkeling.”

 

Favoriete product

Inmiddels bestaat het Greengiving assortiment uit meer dan 1200 producten. Wat is de grote favoriet van beiden? Job: “Deze keer ga ik niet groeipapier zeggen (zie teampagina). Ik vind de flessen van Retulp erg mooi vanwege het design en uitstraling. Bovendien zit er een goed verhaal achter. Laura: “We hebben een nieuwe collectie met tassen van gerecycled katoen. Die vind ik erg mooi en ze passen ook heel goed bij ons assortiment vanwege de duurzaamheid”.