• 19 november 2021
  • leestijd 2 min.

Hoe maak je je Dopper schoon?

De Dopper is inmiddels zo populair dat bijna iedereen er wel een of meer heeft. En zoals met alles kan het gebeuren dat de Dopper vies wordt. De vraag is dan: hoe maak je ´m weer schoon? Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Je Dopper kan namelijk gewoon in de vaatwasser! Hèhè, wat een opluchting. Maar we hebben nog meer tips.

De Dopper is een duurzame waterfles die speciaal is gemaakt om het drinken van kraanwater te promoten. Frisdrank of vruchtensap kun je beter niet uit een Dopper drinken, want deze dranken kunnen de fles blijvend aantasten. Goed om te weten dus, want zo voorkom je dat je Dopper een speeltuin wordt voor micro-organismen. Natuurlijk ontkom je er niet aan om de Dopper regelmatig schoon te maken. Hierbij wat schoonmaaktips zodat je nog jarenlang plezier kunt hebben van je Dopper. 

 

Dopper in de vaatwasser

De vraag aller vragen: kan de Dopper in de vaatwasser? Het antwoord is een volmondig 'ja'. Plaats dan wel alle drie de onderdelen los in de vaatwasser, zodat je er zeker van bent dat alle hoekjes en gaatjes schoon zijn. Zet ze liever niet naast serviezen die niet goed zijn afgespoeld, want dan kan je (bedrukte) Dopper verkleuren. Zorg er wel voor dat de temperatuur van het vaatwasprogramma maximaal 65 °C is. Bij hogere temperaturen kan de Dopper gaan vervormen.

 

Dopper schoonmaken

Wil je de Dopper liever met de hand afwassen? Met een afwasborstel of schuursponsje kan dat prima. Gebruik alleen geen chemische schoonmaakmiddelen, want daardoor kan er een chemisch smaakje in je drinkfles achterblijven. Droog je Dopper goed af na het wassen en bewaar hem altijd zonder het bekertje en de dop op de fles: bacteriën zijn namelijk dol op afgesloten ruimtes. 

 

Extra tips voor Dopper schoonmaken

  • Heeft je Dopper een extra grondige reinigingsbeurt nodig? Meng wat water en azijn en laat je Dopper er een nachtje in weken. Spoel de fles daarna goed af.
  • Driedubbel grondige reinigingsbeurt: vul de fles met wat water en azijn, voeg twee eetlepels baking soda toe en roer. Ook hier geldt: spoel de fles daarna grondig na voordat je hem weer gebruikt. Vergeet niet je Dopper goed af te drogen. Als het goed is is je Dopper dan weer als nieuw!
  • Ruikt je Dopper gek of smaakt je water vreemd? Vul de fles met heet water en laat hem 30 minuten staan.

 

       

 

Goed om te weten voor je Dopper met logo

Waarschuwing: kook je Dopper nooit uit. Bij temperaturen boven de 65 graden kan de Dopper namelijk gaan vervormen of nog erger: lekken. Ook kan de bedrukking beschadigen bij temperaturen hoger dan 65 graden. 

 

Als je niks geks met je (bedrukte) Dopper doet, kun je er heel lang mee doen. En laat dat net de bedoeling zijn van de Dopper. Want daarmee bespaar je talloze plastic waterflesjes.

 

Wil je alles lezen over het verhaal van Dopper? Bekijk dan onze Dopper merkpagina.