• 30 augustus 2021
 • leestijd 5 min.

Zo kies je de perfecte duurzame waterfles met logo

Je bent op zoek naar een herbruikbare waterfles die je kunt laten bedrukken, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.  Dat vinden we niet zo gek, want het aanbod is enorm. In deze blog zetten we daarom een aantal keuzemogelijkheden op een rijtje. Zie het als wegwijzers in het doolhof van duurzame waterflessen.

We leggen je een aantal vragen en antwoorden voor die je helpen om gerichter te zoeken. Wil je toch liever blanco beginnen? Kijk dan gewoon eens een tijdje rond op onze pagina met duurzame flessen.  

 

 

Waterfles met een verhaal of standaard waterfles? 

Misschien vraag je je wel af wanneer een waterfles een verhaal heeft. Wat ons betreft gaat het om flessen van een merk met een bijzondere missie of achtergrond.  

 

A) Duurzame waterflessen met een verhaal

In ons assortiment vind je flessen van Dopper, Retulp, BE O Bottle, Join the Pipe en OceanBottle. Deze flessen hebben niet alleen een prachtig design, er schuilt ook een bijzonder verhaal achter. Meestal gaat dat over de strijd tegen wegwerpplastic. Hieronder een mini-samenvatting, de rest vertellen we je graag op onze merkpagina's.

 • Dopper gaat met zijn stijlvolle, oerhollandse fles de strijd aan tegen plastic afval in onze oceanen.  

 • Voor Retulp is het overduidelijk: eenmalig is schandalig. Gebruik daarom altijd een herbruikbare fles. 

 • BE O Bottle gaat voor een positieve bijdrage aan het klimaat door flessen te maken van de reststromen van suikerriet. 

 • Join the Pipe droomt van een wereld waarin iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater en het plastic afval drastisch verminderd wordt. 

 • Ocean Bottle verzamelt wereldwijd plastic en voorkomt dat het in onze oceanen belandt. 

 

PS. Weet je hoe de Dopper aan zijn kenmerkende naam komt? Tijdens een brainstormsessie werden alle ideeën op het bord gezet. Het woordje ‘dop’ bleef steeds terugkomen en plots stond er Dopper. Dat bleek een gouden vondst. 

 

B) Overige duurzame waterflessen

Ben je niet direct op zoek naar een fles met een bijzonder verhaal, dan kun je een kijkje nemen op onze pagina met duurzame flessen of bamboe flessen. Ook voor deze flessen geldt dat ze duurzaam zijn, hergebruik stimuleren en een mooi design hebben. 

 

 

Thermosfles of enkelwandige fles? 

Net als bij een auto of laptop kun je ook duurzame flessen upgraden met extra opties. Een thermos-functionaliteit bijvoorbeeld. Het voordeel van een thermosfles is dat hij voor zowel koude als warme dranken gebruikt kan worden. Multifunctioneel dus! 

 

A) Duurzame thermosflessen 

Neem een kijkje op onze pagina met thermosflessen voor een compleet overzicht. We verklappen alvast dat de Dopper Insulated en de Retulp dubbelwandige fles met theefilter erg populair zijn. Daarnaast scoren de bamboe thermosflessen goed. In de productteksten staat alle need-to-know en nice-to-know informatie, bijv. hoelang de fles het water warm kan houden. 

 

B) Enkelwandige flessen

Liever een enkelwandige fles zonder thermosfunctie? Kijk dan bij de overige subcategorieën onder Drinkwaren. Hieronder alvast onze top-3:

 • Dopper Original: full colour bedrukking, verkrijgbaar in 16 kleuren, snel leverbaar 

 • Retulp Urban: met bamboe dop, verkrijgbaar in 9 kleuren, robuust en strak design  

 • Glazen fles: verkrijgbaar in 3 kleuren glas

 

 

Sportfles of standaard waterfles? 

Heb je veel sportende werknemers of collega's, dan is een waterfles in sportvariant het overwegen waard. Je laat daarmee zien dat je je publiek echt kent.  

 

PS. Degenen die wat minder sportfanaat zijn kunnen zo'n fles natuurlijk ook gewoon gebruiken. 

 

A) Sportfles

Het schoolvoorbeeld van een handige sportfles is de bidon. De eco bidons in ons assortiment zijn meestal gemaakt van gerecycled plastic. Je kunt kiezen uit verschillende designs, kleuren en inhoudsmaten.  

 

 

Wil je geen bidon, maar wel een fles die handig is om te toveren tot sportfles? Kies dan voor de stijlvolle Dopper Original, stoere Dopper Steel of strakke Retulp Urban met sportcap. Dit is een aparte dop die je als extra accessoire bij de fles kunt bestellen.  

 

 

B) Standaard fles

Is een sportfles voor jou niet zo relevant, dan kun je gewoon terecht op onze andere pagina's voor duurzame waterflessen

 

 

Drinkfles van bamboe, glas, rvs of gerecycled plastic? 

Het materiaal waar de waterfles van is gemaakt, heeft uiteraard invloed op de uitstraling. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten materialen. Het is hier vooral een kwestie van smaak. Wat vind je mooi en wat spreekt je aan? Ook handig om te weten: alle flessen zijn BPA-vrij. Er zitten dus geen schadelijke stoffen in die het water kunnen aantasten.

 

 

A) Roestvrijstaal 

Met een rvs waterfles ga je voor een stoere, robuuste uitstraling. Hieronder onze tips: 

 

 

 

B) Bamboe 

Bamboe is duurzaam materiaal met een prachtige natuurlijke look en feel. Bovendien is het geschikt voor bedrukken én graveren. Bekijk de collectie bamboe flessen voor een compleet overzicht. 

 

 

 

 

 

C) Glas 

Een glazen fles heeft een mooie heldere uitstraling. Hieronder onze tips: 

 

 

 

D) Gerecyclede materialen 

Andere flessen in ons assortiment zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Hieronder onze tips: 

 

 

 

E) Suikerriet 

De BE O bottle is gemaakt van de reststromen van suikerriet. Tijdens de groei van de suikerrietplant wordt veel CO2 opgenomen. Zelfs méér dan dat er tijdens de productie en transport aan CO2 wordt uitgestoten. Bonus voor het klimaat dus! 

 

 

 

 

Duurzame fles met grote of kleine inhoud? 

Ook wat betreft de inhoud van de fles kun je alle kanten op. In ons assortiment vind je flessen met een inhoud tussen de 300 en 800ml. Een fles waar veel in gaat is natuurlijk altijd goed, want daarmee kom je gemakkelijker aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vocht. Zeker bij sporten en intensieve, langdurige (buiten)activiteiten komt zo'n grote fles goed van pas. Denk hierbij aan de Dopper Steel (800ml) of de Retulp Urban (750ml). De meeste duurzame waterflessen zijn wat kleiner en zitten qua inhoud tussen de 350 en 600ml. Dat is natuurlijk perfect voor dagelijks gebruik.

 

 

Waterflessen bedrukken of graveren? 

Voor de meeste flessen geldt dat ze in meerdere kleuren of full colour bedrukt kunnen worden. Wil je graag je logo of tekst laten graveren, dan is dat bij een aantal flessen ook mogelijk: 

 

Waterfles met persoonsnaam

De bedrukkingsopties vind je op de productpagina aan de rechterkant. Wil je je medewerkers verrassen met een gepersonaliseerde fles? Je kunt persoonsnamen laten bedrukken op Doppers of Retulp flessen. 

 

 

Overige tips voor waterflessen met logo

 • Gebruik de filters aan de linkerkant op de categoriepagina's. Je kunt dan snel filteren op bijv. kleur, inhoud en prijs. Dat helpt je om gerichter te zoeken.  

 • Heb je de flessen snel nodig? Bij elk product is te zien vanaf wanneer het geleverd kan worden. In het algemeen geldt dat Doppers het snelst geleverd kunnen worden, omdat wij die zelf bedrukken en ze dus niet langs een andere drukkerij hoeven. 

 • Beantwoord voor jezelf deze vier vragen en je bent al een heel eind op weg: 

  • Welke fles vind ik mooi?  

  • Hoe wil ik mijn logo erop bedrukt hebben?  

  • Zijn de flessen leverbaar op het moment dat ik ze nodig heb?  

  • Wat is mijn budget?

 

Hopelijk ben je nu meer wegwijs in het doolhof van duurzame waterflessen. Lukt het niet en kom je toch weer bij het begin uit, laat het ons weten. Wij kunnen je vast en zeker verder helpen.