• 16 augustus 2019
  • leestijd 3 min.

Alles over katoenen tassen bedrukken

Katoenen draagtassen waren altijd al populair, maar sinds het verbod op gratis plastic tasjes zijn ze helemaal niet meer aan te slepen. Katoenen tassen vormen namelijk hét duurzame, herbruikbare alternatief voor plastic wegwerptasjes. Het is dan ook niet voor niets dat bedrijven hier graag op inspelen door katoenen tasjes in te zetten als promotiemiddel op beurzen en evenementen en ze als goodiebag geven aan (potentiële) klanten en relaties. In deze blog vertellen we je alles over verschillende soorten tote bags en hun toepassingen.

Verschil tote bags en katoenen tassen

Waar nog wel eens verwarring over kan ontstaan, is wat nu precies het verschil tussen een tote bag en een katoenen tas is. Het antwoord is simpel: niets. ‘To tote’ is het Engelse woord voor dragen, dus tote bag betekent niets anders dan draagtas. Strikt gezien kan dit natuurlijk wel meer omvatten dan een katoenen tas, maar meestal wordt er toch de vierkante tas van katoen of canvas mee bedoeld. Voor meer informatie over verschillende materialen, zoals katoen, canvas en non-woven, kun je deze blog lezen.

 

Katoenen tasjes bedrukken

De meeste katoenen tassen kunnen worden bedrukt in tot wel vier verschillende PMS-kleuren, waarbij de kleuren exact op de tas komen. Daarnaast hebben we tassen die zelfs fullcolour kunnen worden bedrukt, waarbij het niet uitmaakt hoeveel kleuren de opdruk bevat en alles haarscherp wordt bedrukt. Per tas is het drukoppervlak verschillend, maar het is altijd groot genoeg om er een opvallend geheel van te maken. Bedrukte katoenen tassen zijn al verkrijgbaar in kleine oplages vanaf 25 stuks, waardoor katoenen tassen ook voor kleine bedrijven betaalbaar zijn.

 

Fairtrade en GOTS gecertificeerde katoenen tassen

Een katoenen tas mag dan wel een duurzamer alternatief voor plastic zijn, als je er zeker van wilt zijn dat jouw tassen met aandacht voor mens en milieu geproduceerd zijn, is het wel zo veilig om voor Fairtrade of GOTS te kiezen. Het Fairtrade label is redelijk bekend en zet zich in voor een eerlijke prijs voor de katoenboeren. Deze boeren besteden extra zorg aan hun katoenplanten en gebruiken zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen. Als u zeker wilt zijn van een biologische teelt, kunt u voor producten met het GOTS (Global Organic Textile Standard) label kiezen. Bij de teelt worden geen pesticiden gebruikt. Ook stelt GOTS eisen wat betreft de arbeidsomstandigheden in fabrieken waar het katoen tot tassen verwerkt wordt, waardoor het label garant staat voor een mens- en milieuvriendelijk product.

 

Katoenen draagtas met logo bestellen

Katoenen tasjes bedrukken is bij ons een fluitje van een cent. Je vraagt simpelweg een offerte op of bestelt direct op Greengiving.nl. Na bestelling ontvang je een digitale drukproef, waarop je kunt zien hoe uw bedrukte katoenen tas met logo eruit komt te zien. Pas na akkoord start de drukkerij met het drukproces en op de door u gekozen datum wordt uw bestelling afgeleverd. Kom onze snelle service eens zelf ervaren!