• 27 juni 2022
  • leestijd 3 min.

Nieuw: MOYU notitieboekjes van uitwisbaar steenpapier

Een nieuwe naam in onze collectie met uitwisbare notitieboekjes: MOYU. Deze boekjes zijn met recht bijzonder te noemen, want ze zijn gemaakt van uitwisbaar steenpapier. Dit papier is vrij van bomen, er zijn geen water en chemicaliën nodig om het te maken én het blijft jarenlang herschrijfbaar. Dat is nog eens duurzaam!

In onze blogserie introduceerden we eerder al de Bambook, het eindeloos herbruibare notitieboek. Daarnaast vertelden we hoe je oneindig notities kunt maken met Correctbook. Onlangs is ons assortiment met uitwisbare notitieboekjes uitgebreid met een nieuw merk: MOYU.

 

De missie van MOYU 

MOYU is Chinees voor “magische plek”. Onze planeet is een magische plek waar we zuinig op moeten zijn. Daarom moeten we manieren vinden om het probleem van ontbossing tegen te gaan. Dat begint al bij een dagelijkse activiteit als schrijven. Voor MOYU is steenpapier dé manier om schrijven milieuvriendelijker te maken. Daarnaast plant MOYU voor elk verkocht notitieboek een boom, want alleen het tegengaan van ontbossing is volgens hen niet genoeg. 

 

Van steengruis naar notitieboek 

In een steengroeve in Taiwan wordt restafval in de vorm van kalksteen verzameld. Dit kalksteen wordt vermalen tot poeder. Aan het poeder (calciumcarbonaat) wordt HDPE* als bindmiddel toegevoegd. Het resultaat van dit proces? Uitwisbaar steenpapier. Het papier wordt verscheept naar Nederland en hier gedrukt en gebonden. Meer weten over dit bijzondere papier? Bekijk hier het uitlegfilmpje.

 

* HDPE is gerecycled plastic dat na gebruik opnieuw gerecycled kan worden.

 

500x schrijven, scannen en wissen 

Niet alleen onze planeet is een magische plek, volgens MOYU zijn de boekjes dat ook. Je kunt er namelijk al je ideeën, gedachtespinsels en plannen in kwijt. Het voordeel is dat je jarenlang kunt blijven pennen, want de pagina's zijn wel 500x uitwisbaar. Notities bewaren? Je kunt ze scannen en digitaliseren met de scan-app die je altijd gebruikt.

 

MOYU notitieboekjes bedrukken 

Zo'n bijzonder notitieboekje is natuurlijk perfect als relatiegeschenk. Je vertelt daarmee een uitermate duurzaam verhaal én je geeft je relaties een geweldig geschenk. Je kunt het persoonlijk maken door de uitwisbare notitieboekjes full colour te laten bedrukken op de voor- en achterkant. Lever daarvoor je eigen ontwerp aan. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

   

De boekjes worden geleverd inclusief een speciale pen met Frixion inkt. Deze inkt droogt volledig op en kan makkelijk uitgewist worden zonder sporen achter te laten. Je kunt de boekjes verder personaliseren, bijvoorbeeld met extra pagina's of een pagina met je eigen boodschap. 

 

Assortiment uitwisbare notitieboekjes

Naast de nieuwe boekjes van MOYU hebben we de uitwisbare notitieboekjes van Bambook en Correctbook in ons assortiment. Dit zijn ook boekjes met een bijzonder verhaal. Neem vooral een kijkje bij de producten. Heb je vragen? Laat het ons weten!