• 7 mei 2018
  • leestijd 4 min.

Duurzame tote bags bedrukken

Tote bags zijn mateloos populair. Ze zijn perfect als alternatief voor de plastic tasjes en kunnen mooi worden bedrukt met een logo of ontwerp. Bij Greengiving ben je aan het juiste adres voor tote bags en katoenen tassen in allerlei kleuren, soorten en maten. Het mooie is dat ze al vanaf een kleine oplage leverbaar zijn.

Verschil tote bags en katoenen tassen

Waar nog wel eens verwarring over ontstaat, is wat nu precies het verschil is tussen een tote bag en een katoenen tas. Het antwoord is simpel: niets. ‘To tote’ is het Engelse werkwoord voor dragen, dus tote bag betekent niets anders dan draagtas. Strikt gezien kan dit natuurlijk wel meer omvatten dan een katoenen tas, maar meestal wordt er toch de kenmerkende vierkante tas van katoen of canvas mee bedoeld. Voor meer informatie over de verschillende materialen waarvan de tote bags worden gemaakt, zoals katoen, canvas en non-woven, kun je deze blog lezen.

 

Duurzame tote bags - kleine en grote oplage

Het Greengiving assortiment met katoenen tassen en tote bags is zeer uitgebreid. Zo hebben we Fairtrade katoenen tassenecru katoenen tassengekleurde katoenen tassenkatoenen shoppers en tassen van gerecycled katoen. Je kunt kiezen voor lange hengsels of korte hengels, en vaak zijn de tassen in diverse formaten en kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is er verschil in kwaliteit, we hebben bijvoorbeeld heel zwaar katoen van 280 gr./m2, maar ook lichtere tasjes van 105 gr./m2.

 

Het is mooiste is dat de tote bags allemaal duurzaam zijn omdat katoen biologisch afbreekbaar materiaal is. Bovendien kunnen de tassen vaak herbruikt worden en gaan ze lang mee. Bedrukte katoenen tassen zijn al verkrijgbaar in kleine oplages vanaf 25 of 50 stuks, ideaal voor kleinere bedrijven en winkels natuurlijk!

 

Katoenen tasjes bedrukken

De meeste katoenen tassen kunnen op zowel de voor- als achterkant worden bedrukt in 1-4 PMS-kleuren. Daarnaast hebben we katoenen tassen die full colour kunnen worden bedrukt, waarbij het niet uitmaakt hoeveel kleuren de opdruk bevat en alles haarscherp wordt bedrukt. Per tas is het drukoppervlak verschillend, maar het is altijd groot genoeg om er een opvallend geheel van te maken.

 

Fairtrade en GOTS gecertificeerde katoenen tassen

Een katoenen tas mag dan wel een duurzamer alternatief voor plastic zijn, als je er zeker van wilt zijn dat jouw tassen met aandacht voor mens en milieu geproduceerd zijn, is het wel zo veilig om voor fairtrade katoenen tassen te kiezen. Het Fairtrade label is wereldwijd bekend. De organisatie zet zich in voor een eerlijke prijs voor de katoenboeren. Deze boeren besteden extra zorg aan hun katoenplanten en gebruiken zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen. Lees in deze blog over het belang van Fairtrade en waarom elk bedrijf zou moeten kiezen voor fairtrade relatiegeschenken.

 

Als je zeker wilt zijn van een biologische teelt, kun je voor producten met het GOTS (Global Organic Textile Standard) label kiezen. Bij de teelt worden geen pesticiden gebruikt. Ook stelt GOTS eisen wat betreft de arbeidsomstandigheden in fabrieken waar het katoen tot tassen verwerkt wordt, waardoor het label garant staat voor een mens- en milieuvriendelijk product.

 

Goedkoop bedrukte of onbedrukte tote bags bestellen

Heb je een klein budget en wil je goedkoop katoenen tassen bedrukken? Of wil je liever blanco tassen zonder bedrukking? Ook daar kunnen we je bij helpen. Bij alle tassen kun je kiezen of je wel of geen bedrukking wilt. De tote bags van Greengiving staan garant voor een hoge kwaliteit en een concurrerende prijs. Kies je voor een tas met bedrukking, dan zijn deze perfect te gebruiken bij beurzen en evenementen of bijvoorbeeld in een winkel.