• 21 januari 2018
  • leestijd 4 min.

Duurzame relatiegeschenken: de trends voor 2018

2018 is alweer een aantal weken oud. Begin januari zijn we naar PSI geweest, de grootste beurs van Europa op het gebied van relatiegeschenken. Daar hebben we een hoop inspiratie opgedaan voor nieuwe, duurzame relatiegeschenken wat betekent dat de komende tijd veel nieuwe producten in ons assortiment komen. Uit al deze producten kunnen we een aantal trends opmaken, die je inspiratie kunnen geven voor je relatiegeschenken in 2018.

  1. Stappenteller op zonne-energie

Aan het begin van een nieuw jaar is ‘gezond leven’ of ‘meer bewegen’ vaak te vinden in het rijtje goede voornemens. Nu is deze healthy lifestyle trend steeds meer aan het doorzetten, en dat vind je terug in de relatiegeschenken! Zo is de stappenteller op zonne-energie erg populair, omdat dit de trends van gezond leven en duurzaamheid verenigt.

 

  1. Doppers

Als het om de combi van gezond leven en duurzaamheid gaat, zijn de Doppers ook altijd goed. Deze duurzame waterflesjes zijn al jaren razend populair, en alle leuke kleurtjes zijn ook dit jaar weer in trek. De roestvrijstalen Doppers zijn juist weer stoer, er is voor iedereen wat wils dus. Omdat er een verhaal achter deze producten zit, zijn ze extra aantrekkelijk. Onze missie is dan ook om dit jaar nog meer mensen kraanwater uit Doppers te laten drinken!

 

  1. Baby Tree fruitboom

Over de Baby Tree boompjes hebben we al een blog geschreven, maar de boompjes worden een ware hit in 2018! Dit doe-het-zelfpakket staat symbool voor een groeiende relatie waar je vruchten van kan plukken. Hoe gaaf is het als je na ongeveer twee jaar appels of peren kan eten van je eigen gekweekte boom?

 

  1. Tassen van groeipapier

Ons groeipapier gaat altijd al hard, maar de laatste tijd merken we dat er steeds meer vraag is naar tassen van groeipapier. Katoenen of jute tassen zijn voor veel bedrijven niet meer origineel genoeg en tassen van groeipapier krijgen dan ook enorm veel aandacht. Hoe leuk is het dat je een tas gebruikt en vervolgens onder de grond kan stoppen? Een vrolijke bloemenzee is de blijvende herinnering van dit product: super duurzaam dus!

 

  1. Stylus pennen

Een enorme trend in 2018 is de combinatie van verschillende, vaak technische functies. Neem bijvoorbeeld deze stylus pen, een gewone pen – die het overigens nog altijd goed doet als promotie – met een touchgedeelte op de kop. Zo combineert u een jarenlange klassieker met technische snufjes, wat natuurlijk perfect materiaal is voor een effectieve promotie.

 

Een meer algemene trend is om relatiegeschenken persoonlijk te maken. Vaak zijn het details die het persoonlijk maken, zoals een fles wijn in een houten huls met je bedrijfsnaam daar in gegraveerd, of een mok met een full-colour opdruk en naam voor je medewerkers, zoiets. Als het maar persoonlijk is, daar wordt namelijk de meeste waarde aan gehecht in 2018.