• 1 maart 2021
  • leestijd 4 min.

Duurzame relatiegeschenken: 5 opvallende trends in 2021

In relatiegeschenkenland is het altijd weer afwachten welke kant het op gaat. Normaliter zijn beurzen de grote spelers die bepalen wat de trends zijn voor een bepaald jaar. Dit jaar gaat dat natuurlijk wat anders. Inmiddels staan de meeste nieuwe producten online op onze website en zien we duidelijke trends voor 2021. Ze bieden genoeg inspiratie om dit jaar duurzame, originele geschenken weg te geven!

1. Natuurlijke materialen

Ook dit jaar wordt er volop gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. We zien bekende materialen als katoen en hout, maar ook meer onbekende materialen als tarwestro, jute en koffievezel. Dit jaar hebben we zelfs voor het eerst een product van 100% hennep, namelijk dit bijzondere schort. Een materiaalsoort die we juist vaak terugzien, is kurk. Denk bijvoorbeeld aan een notitieboek of waaier van kurk. Ook zien we combinaties van verschillende materialen, zoals deze boodschappentas van katoen en kurk of dit toilettasje van jute en katoen.

 

Meer weten? Lees dan onze blog over de duurzame materialen waar onze producten van gemaakt zijn.

 

2. Multifunctionele gadgets

Gadgets met technische snufjes zijn altijd populair; dat zien we ook nu weer terug in de hoeveelheid speakers en opladers etc. die toegevoegd zijn aan het assortiment. Vaak zijn deze producten multifunctioneel en ook nog eens draadloos, wat natuurlijk ontzettend handig is. Bovendien zijn ze allemaal (deels) gemaakt van natuurlijke materialen. Bekijk bijvoorbeeld dit draadloze oplaadstation, deze luidspreker van kurk en tarwestro of deze vierkante oplader. Je kunt ook onze pagina met opladers of speakers bekijken, dan heb je alle producten op een rijtje!

 

3. Zelf kweken en planten

Zelf kweken en planten blijft ook onverminderd populair. Zeker nu het voorjaar bijna begint, doen de lentekriebels hun werk en krijgt iedereen zin om weer buiten (of op het balkon) aan de slag te gaan. Zaadzakjes en groeipapier zijn daar natuurlijk enorm geschikt voor, maar dat geldt ook voor bloemendoosjes, kweektuintjes, terracotta potjes of bio-afbreekbare potjes. Zelfs voor mensen zonder groene vingers zijn dit ontzettend leuke groene geschenken waar ze heel makkelijk zelf iets mee kunnen kweken!

 

4. Handgemaakt

Producten die met zorg, liefde en aandacht worden bereid. Het liefst lokaal, zodat de lijntjes kort zijn en het transport kan worden beperkt. Daarom proberen we zelf ook samen te werken met partners om nieuwe producten te ontwikkelen, zoals het heideplantje of cranberryplantje in een reageerbuisvaasje met kurk. Ook de Bambook (nieuwe A6-variant volgt binnenkort!) wordt zo'n beetje om de hoek gemaakt, namelijk in een sociale werkplaats in Ede. Dit jaar hebben we een aantal producten van Superwaste aan ons assortiment toegevoegd die zijn gemaakt van gerecycleerde theezakken, zoals tassen en kweektuintjes. Deze producten zijn handgemaakt door lokale werknemers in kleinschalige werkplaatsen in India. Dat is natuurlijk niet om de hoek, maar de producten zijn wél handgemaakt en ontzettend authentiek!

 

5. Recyclage en upcyclage

Recyclage kennen we natuurlijk al wat langer, maar het blijft enorm belangrijk als het gaat om duurzaamheid. Je ziet bijvoorbeeld notitieboekjes van gerecycleerd plastic, schorten van gerecycleerd katoen of pennen gemaakt van gerecycleerd materiaal. Een misschien wat onbekendere term is ‘upcycling’. Dit gaat nog een stapje verder dan recyclage, want het product is na verwerking van dezelfde of zelfs betere kwaliteit. Voorbeelden hiervan zijn de producten gemaakt van gerecycleerde theezakken of glazen gemaakt van wijnflessen.

 

Van deze trends zijn er vast wel een paar goed te gebruiken voor je bedrijf. Als je weet waar je sterke punten liggen, kun je hier de aandacht op vestigen door middel van de juiste relatiegeschenken. Tips of advies nodig? Bel gerust eens met een van onze verkoopspecialisten, zodat je vol overtuiging voor een duurzaam geschenk kiest dat on trend is én past bij je bedrijfsidentiteit.