Certificaten en keurmerken

Wat we zeggen en claimen over duurzaamheid en MVO, moet gegrond zijn. Daarom kiezen we ervoor om ons te laten certificeren door externe, onafhankelijke instanties. Naast dat we als organisatie gecertificeerd zijn, kunnen ook individuele producten een bepaald keurmerk dragen, bijv. FSC of Fairtrade. Dit staat altijd vermeld bij de informatie op de productpagina.

 

EcoVadis

In 2023 ontving Greengiving voor het eerst de EcoVadis Platinum erkenning. Ook in 2024 behaalden we de Platinum medaille. EcoVadis is een internationale, onafhankelijke partij die bedrijven beoordeelt op duurzaamheidsprestaties.

 

 

 

 

lees meer over de certificering

 

Fairtrade

Voor het onderdeel 'katoen' zijn we Fairtrade gecertificeerd. Een aantal katoenen tassen uit onze collectie importeren we zelf, en dragen het Fairtrade label én een eigen Greengiving label. Zo kunnen we precies zien waar de tassen vandaan komen. De auditering en certificering is gedaan door FLOCERT, een wereldwijde onafhankelijke certificeerder voor Fairtrade. 

 

bekijk het certificaat

lees meer over het belang van Fairtrade

 

Dopper

Greengiving is een van de zes officiële Dopper Resellers voor de B2B-markt. Daarnaast hebben we ons aangesloten bij de Dopper Wave, waarmee we hebben beloofd om het gebruik van wegwerpwaterflessen te voorkomen.

 

 

 

 

bekijk het certificaat

lees meer over de Dopper Wave

 


Productcertificaten en -keurmerken

Veel producten uit ons assortiment zijn gecertificeerd of hebben een keurmerk. Onderstaand een overzicht van de certificaten en keurmerken die u bij de producten tegen kunt komen. Elk product heeft een Green Score, waar u meer informatie kunt vinden over de certificaten.