Alles over groeipapier

Wat zijn de aanleverspecificaties voor mijn groeipapier ontwerp?

  • Lever uw ontwerp aan in een van de volgende bestandsformaten: .AI, .EPS, .PDF, JP(E)G of PNG. Zorg ervoor dat de grootte van het bestand klopt met het papierformaat en de afmetingen van het drukgebied.
  • We kunnen maximaal 30% van het groeipapier bedrukken. Lever daarom geen ontwerp aan met volvlakken. Dit zijn foto's, afbeeldingen en ontwerpen die een groot gedeelte van het drukgebied of het volledige drukgebied met inkt beslaan. De combinatie van de structuur van het groeipapier en hoge inktdekking van volvlakken kan bij het printen voor strepen zorgen.
  • Aflopend bedrukken is alleen mogelijk bij de A4, A5 en A6 formaten van het 200-grams groeipapier. Houd voor de overige formaten die niet aflopend bedrukt kunnen worden dus altijd een witte rand van minimaal 3 mm aan.

Kunnen jullie groeipapier aflopend bedrukken?

Ja, dit is mogelijk bij de A4, A5 en A6 varianten van het 200-grams groeipapier. U kunt dan bij Accessoires kiezen voor 'Aflopend bedrukken'.

 

Kan ik een eigen ontwerp aanleveren?

Jazeker! De afbeeldingen op de productpagina's zijn slechts voorbeelden. U kunt een geheel eigen ontwerp uploaden of via de mail naar ons sturen.

Kunnen jullie voor mij een ontwerp maken?

Dat is in overleg altijd mogelijk. U kunt de wensen doorgeven en dan maken onze specialisten een voorbeeld voor u.

Kan ik een volledig ontwerp uploaden i.p.v. alleen een logo?

Dit is zeker mogelijk. Bij de productinformatie vindt u de afmetingen van het drukgebied. Als u deze afmetingen hanteert bij het maken van uw ontwerp, komt het helemaal in orde. Houdt u wel rekening met een eventuele vouw, bijvoorbeeld bij een dubbele kaart.

Is een spoedlevering mogelijk?

Dat is voor groeipapier bijna altijd bespreekbaar, neem hiervoor contact met ons op. Vaak kan het al binnen twee dagen worden verzonden.

Kan ik wisselen met verschillende designs op het groeipapier?

Dat is zeker mogelijk. We berekenen dan de stuksprijs van de totale oplage. Per wisselend design wordt €25,- in rekening gebracht.

Worden er standaard gebruikersinstructies bedrukt op het groeipapier?

Nee, deze worden niet standaard bedrukt. Wel hebben we verschillende voorbeelden die u kunt gebruiken, zie onderstaande download.

 

Instructie groeipapier (icoontjes)

Welke papierdikte en zaadsoort kan ik het beste kiezen?

Dat is afhankelijk van het seizoen, de maand en het doel waarvoor u het groeipapier wilt gebruiken. Daarom hebben we een zaaikalender gemaakt waarop u kunt zien hoe en wanneer de verschillende zaadsoorten het best geplant kunnen worden en wat de eigenschappen zijn van de verschillende papierdiktes. Bekijk hier de zaaikalender.

Kan het groeipapier ook als mailing worden verstuurd naar individuele adressen?

Dat is zeker mogelijk, we kunnen dit zelfs van A tot Z voor u verzorgen! We printen de kaartjes volgens de goedgekeurde drukproef en verzenden ze dan in een envelop. Zo voorkomen we dat het groeipapier beschadigt.

Hoe wordt het groeipapier bedrukt?

We bedrukken groeipapier digitaal met inkt op waterbasis. Wilt u meer lezen over groeipapier? Bekijk dan deze blog.

Kan ik ook zelf groeipapier bedrukken?

Dit is mogelijk, maar we raden het niet aan. Bij de meeste printers bestaat de kans dat ze schade oplopen tijdens het printen van groeipapier. Met een inkjet printer is het eventueel mogelijk, alleen kunnen we door de verschillende soorten inkt die er in omloop zijn geen garantie geven op het resultaat.

Uw antwoord nog niet gevonden?

Kies hieronder onze eerste hulp bij brandende vragen