Alles over Duurzaamheid & Verantwoord ondernemen

Hoe geven jullie vorm aan duurzaamheid?

Duurzaamheid ligt aan de grond van ons bestaan. Het is namelijk een van de redenen waarom we in 2009 zijn opgericht. Ons belangrijkste focuspunt wat betreft duurzaamheid is uiteraard ons assortiment. We zijn ervan overtuigd dat duurzame geschenken voor alle bedrijven en organisaties een vanzelfsprekendheid moet worden. Daarom bieden we echt alléén duurzame, groene en herbruikbare geschenken.

 

Maar duurzaamheid stopt niet bij ons assortiment. We kijken ook kritisch naar onze bedrijfsprocessen en stellen steeds de vraag op welke punten we nóg duurzamer kunnen werken. Zo dragen we - zowel onze klanten als wijzelf - een steentje bij aan een duurzame toekomst.

 

Meer weten? Bezoek onze speciale pagina over Duurzaamheid & MVO.

Waar kan ik meer info vinden over de duurzaamheid per product?

Op elke productpagina vind je de zogeheten Green Score. De Green Score is een systeem waarmee onze producten worden beoordeeld op duurzaamheid. Elk product kan op de verschillende onderdelen punten scoren. We kijken bijvoorbeeld naar het materiaal, het restproduct en de herkomst van het product. De eindscore wordt weergegeven in de vorm van een groen blaadje, waarbij het meest donkergroene blaadje staat voor de hoogste duurzaamheidsscore. 

 

Klik hier voor een toelichting op het Green Score systeem.

Hoe duurzaam is jullie kantoorpand?

In 2018 hebben we ons nieuwe pand aan de Plantagelaan in gebruik genomen. Het pand heeft een stijlvolle, transparante uitstraling en past helemaal bij ons groene karakter. We vertellen u graag meer op de pagina over ons energieneutrale pand.

Wat doen jullie aan het beperken van CO2-uitstoot?

Een belangrijk aspect van verantwoord ondernemerschap zijn de keuzes omtrent onze CO2-uitstoot. Helaas stoten wij ook CO2 uit, daar kunnen we niet omheen. Om deze uitstoot te verminderen, richten we ons op 3 pijlers: hergebruiken, recyclen en reduceren. En voor de onderdelen waar we op dit moment (nog) niet kunnen verminderen, compenseren we.

 

Lees alles over ons CO2-beleid en de stappen die we komende jaren willen zetten.

Hebben jullie ook bepaalde certificaten of keurmerken?

Jazeker! We zijn Fairtrade en EcoVadis gecertificeerd. Daarnaast zijn veel van onze producten gecertificeerd, denk bijvoorbeeld aan FSC of OEKO-TEX. Op onze speciale pagina over Certificaten & Keurmerken kunt u hier alles over vinden. 

Doen jullie ook iets met de Sustainable Development Goals?

De SDG's zijn inderdaad een onderdeel van ons MVO-beleid. We hebben 4 van de 17 doelen gekozen waarop we ons focussen en waar we het meeste impact kunnen maken. Deze zijn onderverdeeld in de categorieën People, Planet en Proft.

 

  • People: SDG 6 - Schoon drinkwater en sanitair
  • Planet: SDG 12 - Verantwoorde consumptie en productie, SDG 15 - Leven op het land
  • Profit: SDG 8 - Waardig werk en economische groei

                        

 

Lees meer op onze speciale pagina over de Sustainable Development Goals.

Uw antwoord nog niet gevonden?

Kies hieronder onze eerste hulp bij brandende vragen