• 26 september 2022
  • leestijd 3 min.

Greengiving doet mee met de Sustainable Development Goals

Van 23-27 september vinden de SDG Action Days plaats. Een mooi moment om eens te kijken hoe en wat Greengiving bijdraagt aan de SDG's. We hebben de SDG's onderdeel gemaakt van ons MVO-beleid, omdat we vinden dat we medeverantwoordelijk zijn voor een duurzame en eerlijke wereld. Er zijn 17 SDG's geformuleerd door de VN. Greengiving focust op de 4 doelen waar we de meeste impact kunnen maken.

Wat zijn de SDG's? 

SDG staat voor Sustainable Development Goals. Deze duurzame ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 in het leven geroepen door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. De bedoeling is om te zorgen dat de wereld een betere plek is in 2030. Er zijn 17 doelen geformuleerd, waar 169 targets achter zitten. Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering: dat is de kern van de SDG's. Dit kan alleen worden bereikt als iedereen zijn steentje bijdraagt. 

 

Greengiving & de SDG's 

We willen graag verantwoord omgaan met onze omgeving en de wereld waarin wij leven. Daarom hebben we besloten om de SDG's onderdeel te maken van ons MVO-beleid. We focussen op de 4 doelen waar we de meeste impact kunnen maken. Dat zijn:

 

  • SDG 6 - Schoon water en sanitair 

  • SDG 8 – Eerlijk werk en economische groei 

  • SDG 12 – Verantwoorde consumptie en productie 

  • SDG 15 – Leven op het land 

Veel artikelen uit ons assortiment duurzame relatiegeschenken dragen op een bepaalde manier bij aan bovenstaande doelen. Met o.a. de verkoop van Doppers en Retulp flessen worden drinkwaterprojecten gesteund (SDG 6). Groeipapier en andere groei en bloei producten vergroten de diversiteit, waarmee leven op het land verbeterd wordt (SDG 15). Onder SDG 15 vallen ook de FSC-gecertificeerde producten, zoals bepaalde pennen, potloden en notitieboekjes. De producten met een Fairtrade label, zoals fairtrade katoenen tassen en Tony's Chocolonely, dragen bij aan eerlijk werk (SDG 8). Bij SDG 12 gaat het om duurzame productie en consumptie, met een efficiënter gebruik van grondstoffen. We focussen daarom op materialen die recyclebaar, hernieuwbaar of biologisch afbreekbaar zijn.

 

De komende tijd willen we het aandeel producten die bijdragen aan de SDG's in ons assortiment vergroten. Op onze speciale pagina over de SDG's lees je meer over de ontwikkelingsdoelen en hoe Greengiving daar aandacht voor heeft.

 

Actie voor SDG 6 - Een jaar lang schoon drinkwater

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met een klantonderzoek. Aan het invullen van de enquête hebben we een SDG-actie gekoppeld. Voor iedere ingevulde enquête hebben we een bedrag gedoneerd aan MadeBlue, waarmee iemand in een ontwikkelingsland een jaar lang toegang heeft tot schoon drinkwater. Dankzij de reacties van onze klanten hebben we meer dan 100 mensen kunnen voorzien van schoon drinkwater. Hiermee dragen we een steentje – hoe klein ook – bij aan het realiseren van SDG 6.